Nieuw bloed “100-jarige” stelt zich voor

Zoals jullie in het vorige Rookelijzer hebben kunnen lezen is Toneelvereniging Excelsior uitgebreid met nieuwe leden. Om als vereniging levendig te kunnen blijven is het ook noodzakelijk om af en toe nieuwe aanwas te krijgen. Nadat de nieuwe leden enkele weken meegedraaid hebben en ook daadwerkelijk de stap gezet hebben om lid te worden willen ze zich graag aan iedereen voorstellen.

Ik ben Carin Kuijpers van Oirschot. De meesten zullen mij herkennen van de Jumbo bij de vleeswaren van familie Eijsermans, waar ik al meer dan dertig jaar met veel plezier werk. Waarom Excelsior? Dit heb ik al enkele jaren op mijn bucketlist staan…. maar dan ook werkelijk de stap nemen, daar ging nog wel wat tijd overheen. Ik ben blij dat ik die stap genomen heb. Ik vind het nog steeds wat spannend, maar het gaat steeds beter. Gezellig is het zeer weten! Ben benieuwd als ik echt werkelijk mee ga spelen met toneel hoe het gaat worden. Nu is alles nog een beetje meekijken. Het is nu wel al een avondje voor mezelf waar ik van geniet. Ook vind ik dat de ervaren spelers ons er echt meteen bij betrokken hebben, dat voelt goed! Kortom, ik heb er zin in! Laat het toneel maar beginnen!

Mijn naam is Wendy Bens, getrouwd met Eddy Bens en ik heb 2 zonen, Jordy en Roy. Toneel leek me altijd al leuk om te doen en toen Excelsior een inloopavond had voor eventueel nieuwe leden dacht ik dat is leuk dat ga ik doen. Het is ook een heel hechte en gezellig groep die ook veel lol hebben samen dus ik voelde me er meteen thuis. Het nieuwe stuk wat ze aan het repeteren zijn is ook echt een hilarisch stuk dus dat komt zeker goed.

Ik ben Ellen Laurenssen en sinds dit jaar ben ik bij toneelvereniging Excelsior gegaan. Tijdens de oefenavonden met dit gezellig clubje heb ik het al erg leuk gevonden om mee te doen. Dit jaar eerst nog maar even mee oefenen en wellicht zien jullie me volgend jaar in een toneelstuk.

En tenslotte wil ik mezelf voorstellen. Mijn naam is Truus van der Loop en veel mensen zullen mij kennen van dit maandblad: Ut Rookelijzer waar ik vele jaren deel uit maakte van de redactie. Na enkele jaren geen vrijwilligerswerk gedaan te hebben was het nu weer tijd om iets voor de gemeenschap te doen. Ik ben geen toneelspeler en zal dan ook geen rol hierin gaan vervullen bij de club maar er is bij de toneelvereniging genoeg te doen achter de schermen waar ik mijn “kunsten” kan vertonen.

En hoe gaat het met Malle Fratsen? Vorige keer schreef ik dat het nieuwe stuk in de wieg lag en uit kon gaan groeien naar een volwassen stuk. Zoals ik de repetities van de laatste weken heb bekeken kan ik zeggen dat het stuk al aardig aan het groeien is. Typetjes en accenten beginnen al vastere vorm te krijgen en ook de teksten van de scenes moeten in het hoofd gestampt worden. Veel strepen, arceren en toevoegen in het tekstboekje zorgt dat elke speler straks precies weet wanneer hij/zij op het juiste moment iets moet doen of zeggen. Het zoeken naar de diverse spullen die nodig zijn op het toneel zoals een bank, tafels en stoelen, maar ook de kleding van de spelers geeft ook veel speurwerk. Al met al nog werk genoeg maar daar zijn de leden van Excelsior niet bang voor, samen de handen uit de mouwen en dan zal Malle Fratsen in Oktober klaar zijn voor het Zeelandse publiek. Benieuwd naar de vorderingen van “Malle fratsen”? Blijf ons volgen in het volgende Rookelijzer.

Hou deze data alvast vrij: 12, 13, 19 en 20 oktober.

Geschreven door: Truus van der Loop.