“100 jarige” opzoek naar huisraad

De leden van Toneelvereniging Excelsior doen al maanden hun best om in oktober een mooi toneelstuk op het podium te vertonen. Dit gebeurt elke week op een tot nu toe leeg podium met een tafel en een paar stoelen van de Heische Tip. Uiteindelijk zal dit podium in oktober gevuld moeten zijn met een leuke setting waardoor het publiek zich waant in een écht huis. Tijdens de komende Spullenmarkt van De Smouskes zullen de leden van de rekwisietenafdeling met een lijst over de markt struinen en flink inkopen doen om een leuke huiskamer bij elkaar te scoren. Het zou dus zomaar kunnen dat u tijdens de voorstellingen uw weggegeven spulletjes op het podium ziet staan.

De repetities van “Malle fratsen” lopen op schema, het eerste bedrijf is helemaal doorgelopen en de paniek begint al een beetje door te slaan bij de toneelspelers omdat er nu zonder boekje geoefend moet worden. Regelmatig worden er dus zinnen bijgemaakt die helemaal niet in het tekstboekje voorkomen of stukken overgeslagen waardoor het ineens een ander verhaal wordt, dit levert in ieder geval nú al hilarische momenten op. De regisseurs Monique en Martijn hebben het druk om alles in goede banen te leiden maar door hun goede kennis gaat dit zeker goedkomen.

We zijn ook erg blij met een grote schare sponsoren die al jaren hun bijdrage leveren om onze club draaiende te houden. Ook daarvoor moeten onze leden tussendoor tijd maken om op pad te gaan om wat geld bij elkaar te sprokkelen. Mocht u zich betrokken voelen bij onze mooie club dan bent u altijd welkom als nieuwe sponsor. U krijgt hier tevens een mooie toneelavond (of meerdere) voor terug dus wat let u om contact met ons op te nemen. De Bruin bouw- en timmerwerken BV uit de Oude Molenstraat zullen dit jaar zorgen dat er een echte huiskamer met openslaande tuindeuren e.d. te zien zal zijn op het podium waarvoor nu al onze hartelijke dank.

Martijn Derksen heeft van de jubileum voorstelling van vorig jaar: “Een Rits te ver”, een mooie videoregistratie gemaakt, met dank aan de heren van LTV: Nico Verstegen en Pierre Damen. Tijdens een van onze repetitieavonden hebben we er met z’n allen van genoten. Benieuwd naar de vorderingen van “Malle fratsen”? Blijf ons volgen in het volgende Rookelijzer.

Hou deze data alvast vrij: 12, 13, 19 en 20 oktober.

Truus van der Loop, Toneelvereniging Excelsior.