Ellen Laurenssen-van Hooff | ” Op het podium begint het met adrenaline en spanning …”

.. Als dat na de eerste scene wegzakt is het alleen nog maar fantastisch”

Begonnen in 2018 mocht ze meteen meespelen door uitval van een andere speler. Met verve begon ze dan ook in Malle Fratsen, en vervolgens weer lekker op de planken bij Actie op de Redactie. “Wat ontzettend spannend was dat voor de eerste keer, maar wat heb ik daar van genoten! En iedere keer weer is het een feest om op het podium te mogen staan.”

“Ondertussen heb ik al verschillende toffe rollen mogen spelen. In het stuk Malle Fratsen heb ik de rol
van Sonja gespeeld. In mijn tijgerprintjurkje op het podium.” Tijdens de kindervoorstelling in Maart speelde ze Juliette, “iemand moest de kinderrol op zich nemen” geeft ze zelf aan, “en aangezien ik de jongste ben van het stel, mocht ik dan doen.” Bij het stuk Actie op de Redactie speelde ze de rol van Anne-Fleur. “Het is leuk om je te verplaatsen in het typetje van je rol, kleding uit te zoeken die daarbij past en daar helemaal in op te gaan.”

In het dagelijks leven ben is Ellen getrouwd met Tom en heeft ze 2 jongens, van 9 en 7 jaar. Ze werkt in het onderwijs en heeft een eigen coachingspraktijk voor studenten met autisme. Naast toneelspelen ben is ze graag creatief bezig, onder andere met muziek, zingen, piano en gitaar spelen. “Ik vind het heerlijk om toneel te spelen omdat dit echt een vorm van ontspanning is voor mij. Met deze super gezellige groep is het iedere week weer een avond om naar uit te kijken. Ik leer veel van mijn meer ervaren medespelers en merk daardoor dat ik het leuk vind om steeds meer te durven op het toneel.”