Truus van der Loop | Is trots op ons toneelclubke!

Tijdens de tentoonstelling van het 100 jarig bestaan van Excelsior begin 2018 werd ik nieuwsgierig gemaakt door de vraag om lid te worden van de toneelvereniging. Tijdens de eerste bijeenkomst bij de Excelsior heb ik meteen aangegeven dat ik absoluut niet op het toneel hoef en wil maar dat ik me verdienstelijk wilde maken met alle zaken rondom de organisatie van een toneelstuk. Na wat aftasten in het eerste jaar heb ik nu aardig mijn plekje gevonden en komen mijn kwaliteiten goed van pas binnen de club, zoals het maken van een rekwisietenlijst, het verzorgen van de maandelijkse kopij in Ut Rookelijzer, het invallen bij tekstrepetities, een behangetje plakken op de wanden van het toneeldecor, de administratie verzorgen van de sponsoring en de aankondiging voor aanvang van het toneelstuk. Ik kreeg tijdens de jaarvergadering de rol toebedeeld van: De Spin(spil) in het web.

Tijdens de aanloop en uitvoeringen van “Malle Fratsen” heb ik me zitten verwonderen hoe knap het is wat de toneelspelers en regisseurs voor talenten hebben om een klein boekje vol met tekst om te zetten in een levendig toneelspel wat als een dolkomische film aan je voorbijtrekt.

Ook tijdens de kindervoorstelling: “Oma’s aan de macht” heb ik mee mogen werken aan alle voorbereidingen. Prachtig om te zien dat er zoveel kinderen zich helemaal inleven in zo’n stuk. Tijdens de voorstellingen van “Actie op de redactie” had ik achter de schermen de rol van liftbediening. Het stuk speelde zich af op de 8e verdieping in een kantoorgebouw en daar hoorde natuurlijk een lift bij. Ik moest op het juiste moment zorgen dat de deur open en dichtgetrokken werd, dit ging schijnbaar zo goed dat sommige bezoekers in de zaal dachten dat er een heuse lift op het toneel van de Heische Tip stond

In het dagelijks leven ben ik getrouwd met Koos en samen hebben we 3 dochters, 3 schoonzonen en 5 kleinkinderen waar we erg van genieten. Ik ben sinds 12 jaar werkzaam bij Bernhoven Ziekenhuis bij de administratie van het laboratorium en de radiologie. In mijn vrije tijd kan ik genieten van een mooie wandeling en borduren geeft mij veel ontspanning.

Zeeland mag trots zijn dat na meer dan 100 jaar er nog steeds zoveel talent is die er enorm veel energie in stoppen om 4 avonden publiek te laten lachen en genieten.