Carin Kuijpers | “Wat een adrenaline tijdens zo’n avond samen op de planken!”

In Januari 2018 was er een oproep van Excelsior voor nieuwe leden! Ik had altijd in mijn gedachten dat ik dat graag nog een keer wilde gaan doen, toneelspelen! Maar vond het al kei spannend om mij eigen aan te melden en naar de informatieavond te gaan. Daar hoorde we dat het toch wel echt wat inhield .  Dat je goed op elkaar ingespeeld moest zijn. Vertrouwen in elkaar hebben. Veel tekst leren. Maar ook dat er veel gezelligheid en saamhorigheid was. Het sprak me wel aan en melde me aan! Kon het van de bucketlist af halen!

Malle Fratsen was het toneelstuk wat uitgekozen was. Het eerste jaar was de bedoeling om mee te lopen en te snuffelen wat toneel inhield. Invallen als er iemand niet aanwezig was. Door uitval van een ander lid kwam er plotseling een rol vrij. Wendy Bens en ik waren allebei nieuwe leden en wilde wel proberen om samen deze rol over te nemen. Daarin konden we elkaar helpen en steunen. Zodoende hebben we allebei twee avonden gespeeld. Super ervaring! Ik zag die rol ook als echt een cadeautje.

Zo fijn dat de ervaren spelers ons er doorheen trokken! Een knuffel ,’ kom op he!’  ‘ Toi toi toi’.’  Je kan het! ‘ ‘ Komt goed!’ ‘ We doen het samen!’ Wat was ik trots op mezelf dat ik het had gedaan! Die adrenaline die je daar van krijgt is echt bijzonder! Als je samen op de planken hebt gestaan. In februari speelde ik mee in de familie voorstelling: ‘ Oma’s aan de macht.’ Ik speelde Mevrouw Duimkruid. Vond het een leuke rol om te spelen. Het was een ‘ Kakmadam’. De kinderen genoten erg van het toneelstuk. Maar ook ouders en opa’s en oma’s genoten van dit stuk.

Daarna begonnen we na de carnaval met het nieuwe toneelstuk ‘Actie op de Redactie’. Daar speelde ik rechercheur Lust, Hetty Lust! Het duurde een tijd voor dat het ‘mijn’ rol werd. Maar door aanwijzingen van onze regisseur Monique, is het me toch aardig gelukt! Die vier avonden spelen vond ik fantastisch! Het publiek horen lachen en genieten van een voorstelling is geweldig als je achter de gordijnen zit , of op het podium staat.

In het dagelijks leven werk ik al 32 jaar bij de jumbo. (Eerst C1000) Daar ga ik met veel plezier naar toe. Werk met veel lieve, leuke collega’s. Ik sta op de vleeswaren afdeling en op het brood. Juist de afwisseling  van afdelingen vind ik erg prettig! Verder ben ik moeder van twee kinderen Wessel (23) en Evy (20) getrouwd met Theo Kuijpers. Sinds kort werkt Evy (leer werkplek) ook bij Jumbo en werken we 1 dag in de week op dezelfde afdeling. Dit is toch wel bijzonder Moeder en dochter samen!

Mijn hobby’s zijn wandelen. Samen met Theo en onze honden Muk (boerenfox) en Rana (ridgeback) Ik heb in de zomer van 2019 meegedaan met de vierdaagse Nijmegen en uitgelopen. Dit was ook een dingetje wat op mijn bucketlist stond. Dit heb ik samen gedaan met Theo en vier vriendinnen. Allemaal uitgelopen! Verder vind ik lezen, Netflix en lekker ‘erop uit’, fijn. Naar de ‘Dolomieten’ in  Italië kan ik zo genieten ! Bovenop z’n hoge berg, geweldig gewoon! ‘ Wie doet je wat’. Ik hoop dat de club Excelsior  nog lang blijft bestaan! Dat ik er nog lang deel vanuit mag maken. Dat het bezoekers aantal blijft stijgen. En dat ik blijf groeien in mijn rollen!! Ik kan er nog zoveel leren! Zie jullie bij de nieuwe voorstelling!! Gezellig!