Wendy Bens | “Wat een spanning en plezier hebben we samen tijdens de uitvoering.”

Toneel spelen leek me altijd al heel leuk om te doen en na het 100 jarig bestaan van Excelsior en de super leuke voorstelling van een Rits te ver dacht ik: ja dat wil ik ook! Ik heb me opgegeven nadat ik had gehoord dat ze nieuwe leden zochten. Het eerste jaar loop je achter de schermen mee om te kijken en vooral te leren wat toneel allemaal inhoudt . Op het podium maar ook wat er achter de schermen allemaal moet gebeuren en bij komt kijken.

Dat is veel meer als je zou op het eerste gezicht zou denken. Malle Fratsen was het toneelstuk waar ze toen mee bezig waren en doordat er plotseling een rol vrijkwam kreeg ik toch de kans om al in dit jaar mee te spelen. Samen met Carin Kuipers die ook nieuw was heb ik toen de rol van Pieke gespeeld. Ieder 2 avonden hebben we gespeeld, wat fantastisch was. Het was geweldig om mee te maken hoe sterk de band van de hele groep is en hoe ze elkaar helpen en motiveren om er samen een mooie voorstelling van te maken.

Om het jaar spelen we een kinder (familie) voorstelling en dit jaar was dat Oma`s aan de macht op 24 febr. 2019. Dit was dan mijn eerste eigen rolletje als de kinderjuffrouw Dora Dartel. Ik vond dit dan ook erg leuk om te doen met zijn allen voor de kinderen, de ouders en de opa`s en oma`s.

In oktober brachten we het stuk Actie op de redactie op de planken. Ik speelde Sjoukje Tiepstra, de tiep miep, wat een vrij grote rol was met veel tekst . Ik vond dit wel super spannend om te doen maar het ging gelukkig heel goed. Ook het liedje van Jorg en Michie was super. Wat een spanning en plezier hebben we samen gehad tijdens de uitvoering hiervan. Het geeft echt wel een Kick en vooral als je op het einde met zijn allen op het podium staat en het applaus en de leuke reacties van de mensen krijgt. Daar doe je het met zijn allen voor .

Ik ben getrouwd met Eddy Bens en samen hebben we 2 zonen Jordy (21) en Roy (19). Ik ben werkzaam in ons eigen bedrijf: Bens Campers en Caravans aan de Hoefslag in Zeeland. Dit bedrijf runnen Eddy en ik met veel liefde en plezier. Toneelspelen is mijn grootste hobby maar lekker wandelen met de honden Branco en Wimke in de bossen vindt ik ook heerlijk om te doen. In de Winter lekker skiën en in de zomer op pad met de camper.

We zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe stuk. Spannend! Ik heb er weer heel veel zin in, vooral weer de repetities op de woensdag avonden. En het is ook zo mooi om te zien hoe een toneelstuk in de loop van de tijd vorm krijgt en neer gezet wordt. Ik hoop dat Excelsior nog heel lang door kan en mag blijven gaan en dat we met de hulp van iedereen die betrokken is bij de club: de vrijwilligers, onze trouwe sponsoren en het publiek, nog vele mooie, leuke voorstellingen voor jullie mogen uitvoeren. Tot Gauw bij ons volgend toneelstuk