Janne Blom | “De echte typetjes vind ik zo leuk om te spelen.”

Ze heeft altijd al toneel willen spelen en toen ze in Zeeland kwam wonen, dacht ze: “ nu ga ik het ook echt doen”. In 2012 speelde ze in haar eerste voorstelling Ahaa, als bubblegum blondje. Daarna speelde ze met veel plezier verder in Oma is JarigMoordweekendPlastic LeugensEen Rits te Ver,  Actie op de Redactie en de kinderstukken Circuskoning en Oma’s aan de macht.

In het dagelijks leven woont ze samen met Willem, haar twee kinderen en hun hond Muk. Ze werkt bij de politie. Verder geeft ze aan: als uitlaatklep sport ik graag maar ook het toneel is een heerlijke manier om even iets anders te doen. Even helemaal iemand anders zijn. De echte typetjes vind ik zo leuk om te spelen.  Je begint met wat letters op papier en dat wordt uiteindelijk met typetjes die met de juiste mimiek en humor een heel toneelstuk compleet maken.”

“De weg naar de uiteindelijke uitvoering is super. Iedere week weer veel gezelligheid en lachen met zijn allen en zo toch steeds een stapje verder in het stuk komen. Ik geniet er iedere keer weer van, de repetities en de uitvoeringen. Al denk ik de week voor de uitvoering wel weer van alle spanning: “waarom doe ik dit ook al weer?”. Maar als het doek dan open gaat en je stapt op dat podium dan is het alleen maar genieten. “