Wie speelt wat in “Malle Fratsen”.

Na deze mooie zomer is waarschijnlijk iedereen weer uitgerust. Ook de spelers van Excelsior hebben genoten van een mooie vakantie. Om de teksten voor de spelers fris in het geheugen te houden gingen de tekstboekjes mee in de vakantiekoffer. Ook de thuisblijvers hebben de hele zomer door tekstrepetities gehouden bij de leden thuis. Vanwege het mooie weer gebeurde dit natuurlijk lekker in de tuin en menige buren zullen dan ook wel gedacht hebben wat is dat voor een raar gesprek in de tuin aan de andere kant van de schutting?! Het serieuze werk gaat echt beginnen bij Excelsior nu de speeldata in oktober steeds dichterbij komen.    Om u alvast een inkijkje te geven in het stuk Malle Fratsen zullen de toneelspelers zich aan u voorstellen welke rol ze zullen gaan spelen:

Mijn naam is Jorg Maurix en dit jaar speel ik Jaap Geertsema in het stuk Malle Fratsen. Jaap is net van zijn vrouw af en heeft zijn hele leven laten verslonzen. Nu zal hij het weer op de rit moeten krijgen. Het leuke van deze rol is dat we er een typetje van gemaakt hebben, zonder door te slaan in het absurde. Hier zit ook meteen de uitdaging en dat zijn de rollen die ik het leukst vind om te spelen, rollen met een uitdaging.

Ik ben Ellen Laurenssen, in ons stuk “malle fratsen, mag ik de rol van Sonja voor mijn rekening nemen. Sonja is een uitdagende, ietwat ordinaire vrouw die je veel in haar tijgerprintjes op het podium zult zien. Met haar hoge hakken en haar lange blonde haren is zij een hele verschijning. Samen met Jaap heeft zij het erg gezellig en smeden ze grootse plannen. Niet iedereen in het stuk is even blij met Sonja… en dat is iets wat zij echt niet begrijpt. Het is voor mij de eerste keer dat ik meespeel en ik vind het erg leuk om me in te leven in de rol van Sonja!  Ik heb de eerste maanden waarin we geoefend hebben heel veel geleerd van de rest en merk dat ik nu steeds beter in mijn rol kom. Nu we de tekst al beter kennen wordt het spelen steeds leuker! Tot ziens, bij de voorstellingen!

In ons nieuwe toneelstuk Malle Fratsen speel ik, Annelies Vollenberg, de rol van Lobke Geertsema. Lobke is een nogal bemoeizuchtige vrouw die haar broer Jaap in de gaten komt houden nadat deze verlaten is door zijn vrouw. Door allerlei misverstanden ontstaan er hilarische situaties die Lobke nauwelijks de baas is. Een prachtige rol om te spelen omdat het een echt typetje is. Kan me er helemaal in uitleven door een ander accent te gebruiken en allerlei “dingetjes” te proberen om het karakter zo goed en leuk mogelijk neer te zetten. Hoop dat jullie met Lobke kennis komen maken.

Hallo, ik ben Michie Maarschalkerweerd en ik mag dit jaar de rol spelen van Klaziena van de Zweep, zij is te gast in het stuk en is een licht onnozele dame en vind het heel wat om alles te kunnen volgen. Getrouwd met Piet, die een weekend alleen thuis is. Klazina komt op de meest vreemde momenten met de deur in huis vallen. Het is een prachtige rol, die ik met steeds meer liefde aan het spelen ben. Inmiddels ken ik bijna de hele tekst en het accent gaat super. Ik kijk er vooral naar uit om met beide Pieke’s te spelen, al moeten we de laatste maanden nog flink oefenen. Wat is het toch mooi om ieder van ons te zien groeien in de rollen, het word weer zo lachen, alleen al de rekwisieten bij elkaar en kleding. Onze nieuwe leden doen het zo geweldig, een groep om trots op te zijn.

Wij zijn Carin Kuijpers en Wendy Bens en spelen samen de rol van Pieke. Pieke verschuilt zich een beetje achter Klaziena en is samen met haar te gast bij Jaap. We staan dit jaar voor het eerst op de planken en vinden het allebei toch wel spannend en een grote uitdaging. Omdat we ieder 2 voorstellingen spelen is het voor onze tegenspeelster Klaziena extra zwaar om op elkaar in te spelen. We hopen dat jullie komen kijken hoe Pieke zich ontwikkeld in haar rol, wij hebben er zin in!

Ik ben Menno Hendriks en ik mag dit jaar de rol van Jansje Schaap vertolken. Jansje is het nieuwsgierig Aagje van de buurt en woont naast Jaap. Jansje voelt zich kind aan huis bij Jaap. Als je iets wil weten vraag het Jansje, die ontgaat niets, wat tot hilarische taferelen leid. Kortom een rol die ik met liefde en plezier voor jullie vertolk en ook een uitdaging vind die ik graag aanga. We hebben dankzij de wervingsactie voor nieuwe leden er weer fantastische leden bij gekregen. We hebben een mooie groep die veel plezier heeft onderling.  Toneelgroep Excelsior gaat er voor u een mooie en hilarische voorstelling van maken. Wij zien u graag een van de 4 datums genieten.

Kom op geen malle fratsen en koop een kaartje dan breng ik je weer op de hoogte van wat er zich allemaal afspeelt.

Blijf ons volgen op www.excelsiorzeeland.nl

Truus van der Loop.