In oktober brengen wij een bijzondere jubileum- voorstelling geschreven door Jon van Eerd

Foto: Roy Beusker
Foto: Roy Beusker

 

Momenteel is Excelsior druk bezig met het repeteren voor haar nieuwe voorstelling. Het belooft een waar spektakel te worden, zeker ook vanwege het 100-jarige jubileum. De voorstelling van dit jaar is dan ook geschreven door een Nederlandse grootheid in de theaterwereld: Jon van Eerd.

 

Jon van Eerd heeft reeds zijn sporen verdiend met diverse rollen op tv, in films en in het theater. Zo speelde hij onder andere in “Moeder, ik wil bij de revue”, “Mannenharten” en de Nederlandse uitvoering van “Mamma Mia” Een van zijn bekendste creaties is Harrie Vermeulen welke hijzelf ook vaak speelt. Vaak kwam Harrie terug in bewerkingen van andere stukken. Echter de eerste keer dat Harrie Vermeulen aan bod kwam in een spel, volledig geschreven door Jon van Eerd is:

 

Een rits te ver

 

Dit is een heerlijke klucht vol met hilarische verwikkelingen. Inmiddels zijn de rollen verdeeld en wordt er druk geoefend. Stuk voor stuk liggen de spelers al dubbel bij het lezen en spelen van het script. Zij kunnen niet wachten om het stuk op te voeren. Schrijf daarom alvast 13, 14, 20 en 21 oktober op in je agenda. De regie is wederom in handen van Renee Huismans. Zij heeft ook “Plastic Leugens” (2015) en “Moordweekend” (2016) geregisseerd.