Ferry Teel en de Vergeetkorrels (2001)

Auteur: Aris Bremer | Verhaal: Ferrie Teel komt uit het Land Zonder Naam. In het begin van het verhaal heeft zij dan ook nog geen naam. Haar vader, de Heer van dat land, betrapte haar op fantasie en heeft haar verbannen. Per parachute daalt ze neer in Niemandsland.In dit oord dwalen allerlei bekende sprookjesfiguren. In zijn strijd tegen fantasie strooit Ferries vader regelmatig uit zijn vliegtuig vergeetkorrels over de bewoners van Verhalenland. Deze dwalen dan weg uit hun verhaal naar Niemandsland en zoeken daar hun naam. De voor de korrels onkwetsbare agent Napoleon waakt daar over hun welzijn.

De rechtlijnige agent Napoleon betrapt het meisje op illegaal kamperen maar ziet dat toch maar door de vingers. Ze belt aan bij de deur naar Verhalenland en maakt kennis met de stokoude bebaarde bewaarder der verhalen Gast van Tast en zijn dikke vrouw met scherpe tong Moe Tjoore. Zij laten haar zien wat haar vader aanricht met de Vergeetkorrels. Gast van Tast geeft haar op haar verzoek een naam: Ferrie Teel.

Ze ontmoet Roodkapje, haar Oma, de Jager en de Grote Boze Wolf. Deze nemen haar mee in een dwaze zoektocht door allerlei verhalen op zoek naar hun identiteit. Ze springen van het ene sprookje in de andere, controleren dat in het Verhalenvenster, maar hun eigen verhaal vinden ze niet.

Ferrie Teel schrijft een bewogen brief naar haar vader en Napoleon brengt deze op zijn step met zwaailicht naar het Land Zonder Naam. Zijn missie heeft succes. Ferries vader heeft spijt en dropt dit keer geen korrels maar het ooit van Gast gestolen Verhalenboek. Met behulp van dit boek komen de figuren terug in hun sprookje van Roodkapje. En Ferrie neemt afscheid om verhalen te brengen in het Land Zonder Naam.

Regie: OnbekendĀ  | Data: 15 en 16 December 2001 | Locatie: Zaal de Heische Tip

>>> Voor foto’s van deze en andere uitvoeringen (2000-2004) klik hier. <<<<<