Een Vlo in het Oor (2006)

Auteur & Synopsis

Auteur: George Feydeau | Verhaal: We volgen een adellijke familie in haar doen en laten met andere familieleden en kennissen. Victor-Emmanuel Chandebise ondervindt kleine seksuele problemen en vraagt een vriend des huizes, die dokter is, om raad. Door stress in zijn beroepsleven schiet hij iet of wat tekort in zijn liefdesleven. Madame Raymonde verdenkt haar man van ontrouw. Die gedachten worden bevestigd door allerlei verkeerd geïnterpreteerde feiten. Een vermeende minnares zou hij eerlang ontmoeten in Hotel du Minet Galant. Raymonde zoekt naar een oplossing met haar vriendin Luciënne en Raymonde legt zelf een afspraakje vast in het rendez-vous hotelletje om haar echtgenoot te betrappen. Misverstanden, naïviteit, achtervolgingen, persoonsverwisselingen, dubbelzinnige omstandigheden. Kortom, alle ingrediënten die een goede komedie moet bevatten zijn aanwezig. Het wordt een paar uurtjes onbezorgd lachen.

Regie, Spelers, Data en Locatie

Regie: Marianne van de Wetering | Spelers: Mark Kusters, Tinus Laurenssen, Arno van der Valk, Martijn Derksen, Koos Dekkers, Jorg Maurix, Damian Lisik, Marieke Laurenssen, Emy Verstraten, Toos van de Hei, Jolanda Pluk, Nanda Dekkers, Patricia verstraten en Annelies Klaassen | Data 10, 17 en 18 November 2006 | Locatie: Zaal de Heische Tip

Overig

Persoonlijk zit ik hier al te lachen voor mijn scherm als ik denk: “Mark in de niet onaardige dubbelrol van Messieur Chandebise en Poche, wees er van overtuigd, dat moet vonken geven… En met hem zullen vele spelers schitteren in hun rol want één van de grote Feydeau-klassiekers wordt hier gespeeld door het merendeel van de acteurs die het klappen van de zweep in de toneelwereld door en door kennen. Een toneelgroep die kan uitpakken met zulke spelerscast en zo’n meesterwerk, dat weer geregisseerd wordt door Marianne Weterings moet gewoon goed zitten.

Een ‘Vlo in het oor’ geschreven in 1907, door niemand minder dan George Feydeau wordt in Zeeland op de planken neergezet.  Feydeau wordt gezien als de beste auteur op het vlak van lichte ontspannende komedies, alsook op het gebied van theatertechnieken. Hij is een meester in het spreken met tempo en ritme en weet als geen ander gebruik te maken van scenische effecten.

>>>>>  Klik hier voor de foto’s. <<<<<

Bekijk de voorstelling online

Klik hieronder in het midden op het driehoekje om de voorstelling af te bekijken.