Bedkwartet (2003)

Auteur: Alan Ayckbourn | Verhaal: Het stuk speelt afwisselend in drie slaapkamers die in één dekor gevat zijn. We zijn getuige van het wel en wee van vier echtparen, waarvan één ouder (Ernest en Delia); verder hun zoon Trevor met zijn vrouw Susannah. Trevor’s ouders hadden liever gezien dat hij met Jane getrouwd was, die nu Nick als echtgenoot heeft. Het gaat niet best tussen Trevor en Susannah. Dan is er verder het jonge stel Kate en Malcolm, dol op elkaar en op grappenmakerij.

De handeling speelt zich af op één avond. We zien hoe Delia en Ernest zich gereed maken om hun huwelijksverjaardag te gaan vieren. Malcolm en Kate geven een house-warming party, waar Jane alleen naar toegaat, omdat Nick met spit in bed ligt. Maar de problemen van Trevor en Susannah, waarmee de anderen geconfronteerd worden, zorgen voor onrust en paniek en een mislukt feest. Tenslotte maken de echtelieden het weer goed, daarbij zich nestelend in het bed van Kate en Malcolm.

Regie: Marianne Weterings | Spelers: Tinus Laurenssen, Rian Merx, Mark Kusters, Hannie Kanters, Corne Danen, Jolande Pluk, Charles de Meijer en Patricia Verstraten. | Data: 21, 28 en 29 november 2003 | Locatie: Zaal de Heische Tip

>>> Voor foto’s van deze en andere uitvoeringen (2000-2004) klik hier. <<<<<