Het Verrasingspakket (1997)

1997

Auteur: J. Hemmink-Kamp | Verhaal: Mensen voor je laten werken zonder ze geldelijk te belonen, is wel een erg goedkope manier van “stand ophouden”, die een zogenaamde welgestelde villabewoonster zich meent te kunnen permiteren.

Door regelmatig te adverteren weet zij telkens mensen binnen haar muren te lokken die een gratis vakantie in de villa wordt aangeboden, mits ze bereid zijn wat lichte bezigheden te verrichten. Eenmaal binnengelokt komt het “verrassingspakket” op tafel – de aap uit de mouw: wel gratis wat schrale kost en inwoning, maar alle dagen is het pezen en boenen geblazen. Zo asociaal als wat om zo je huis schoon te houden en je stand op te houden. De kruik gaat natuurlijk net zo lang te water tot ie barst. ‘n Stel mannelijke 65plussers, overigens wel met heimelijke bijbedoelingen, plus een stel frisse jonge meiden, aangelokt door de gratis vakantie, leiden een soort paleis-revolutie in.

Het personeel, de inwonende familie, de vakantiegangers zijn de tirannieke escapades meer dan zat en ontvluchten de verpeste sfeer in huis. De zegeningen van het “verrassingspakket” keren zich tegen de zogenaamde freule, die eenzaam en verlaten in haar grote huis achterblijft. Geld alleen maakt niet gelukkig… Dat het verrassingspakket toch nog een surprise werd voor de 65-plussers en de twee meiden is mooi meegenomen.

Data: 10, 11 en 12 janauri 1997 | Locatie: Zaal de Heische Tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *